1 d'abril de 2016: No love without freedom?

Comptarem amb la presència d'experts/es dels camps de la psicologia, la sexologia, la sociologia i els estudis interseccionals de sexe/gènere per debatre sobre les maneres en què construïm les nostres relacions afectivosexuals, com entenem el romanticisme del segle XXI i com integrem les nostres diferents facetes i identitats interseccionals, articulades entorn d'estructures socioculturals, polítiques i ecològiques construïdes i replicades a diari en una curiosa relació amor-odi amb essencialismes diversos, quan ens relacionem amb les nostres parelles i amb nosaltres mateixos/es. Integrant la teoria, l'activisme i el professionalisme, intentarem esbossar fulls de ruta afectivosexuals que ens permetin ser més felices/os.

A les 19:00, a la seu de l'entitat. Us hi esperem!

 

29 de febrer de 2016: La carrera o la vida?

Una vegada més, intentarem crear una taula rodona amb joves professionals procedents de molt diversos sectors en què debatrem, compartirem experiències i expectatives sobre l'àrdua tasca de construir trajectòries vitals exitoses en l'àmbit professional i personal sense morir en l'intent. Parlarem de conciliació, d'encaixos i desencaixos interculturals i internacionals (ex: el model nòrdic), i de la nostra posició individual i col·lectiva - des d'una òptica interseccional - en aquesta conflictologia gairebé identitària del segle XXI. Així mateix, problematitzarem el concepte d'èxit tant en un context neoliberal com en aproximacions que s'hi pretenen alternatives.

A les 19:00, a la seu de l'entitat. Us hi esperem!

 

29 d'agost de 2015: Oportunitats internacionals per a joves - El programa Erasmus+ (Elisabet Tasa Vinyals & Marc Serra Esteva)

A Catalunya, en comparació amb altres països europeus, el percentatge de joves que coneix i participa activament en els programes d'intercanvi i formació finançats amb fons europeus (com Erasmus+) és sorprenentment baix, si deixem de banda les facetes més conegudes, com ara les beques Erasmus Estudi per a universitaris/es.

A Adalet ens inquieta, tant a nivell personal com professional, la poca cultura d'internacionalització que veiem -en general- en el nostre entorn, òbviament relacionada -entre d'altres coses- amb la pobra competència en idiomes estrangers (que creiem altament incapacitant) i amb la precarietat laboral i estudiantil que trobem al nostre país. Ens preocupen, també, la burocràcia excessiva i el cost econòmic (quotes de participació, taxes, viatges no reemborsats o retards en el reemborsament de despeses, etc.) que, de vegades, pot acabar suposant per al jovent català el fet de prendre part en un projecte d'intercanvi juvenil i formació a nivell europeu i/o internacional.

Però volem canviar-ho! Vine a descobrir com el proper dia 29 d'agost a les 19:00 al pati de l'Alliance Française de Sabadell, en un ambient familiar i personalitzat. És imprescindible confirmar assistència per e-mail.

A banda de les dates programades, si us agradaria que els membres d'Adalet vinguéssim a la vostra organització, facultat, institut, etc. a presentar la nostra associació i especialment les possibilitats de participar en projectes internacionals de forma gratuïta a través nostre, serà un plaer visitar-vos. Si us plau, escriviu a ajadalet@gmail.com per concertar cita.

 

20 i 28 de maig de 2015: Efecte del gènere en la salut i l'atenció mèdica (Elisabet Tasa Vinyals)

Importa el gènere en medicina? Homes i dones emmalaltim de la mateixa manera? Responem de la mateixa manera als tractaments mèdics? Participem per igual en la recerca mèdica de la qual deriva l’atenció sanitària que rebem? El fet de ser dona o home augmenta o disminueix les probabilitats de patir determinats problemes de salut? I si és així, és degut al sexe o al gènere? Ser dona o home condiciona l’atenció mèdica que busquem i que rebem? És la medicina sensible al gènere? Pot la medicina ser masclista?
(Tasa-Vinyals E., 2015)

La xerrada s'impartirà els propers dies 20 i 28 de maig, en dues edicions independents. La primera tindrà lloc a les 11:00 a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, i anirà enfocada a professionals presents i futurs de la medicina; la segona se celebrarà a les 19:00 a la Biblioteca de Palafrugell (Baix Empordà), adreçada al públic general. Ambdues són gratuïtes i obertes a tothom.