Què? Aquest projecte pretén proporcionar al jovent l’oportunitat de treballar i experimentar els beneficis d’un estil de vida saludable, a més de reflexionar sobre l’activitat física i l’alimentació saludables com a eines per a la promoció de la ciutadania activa, el diàleg intercultural, la inclusió social i la solidaritat.

Àmbit temàtic: Esport, salut

Quan? Del 18 al 25 de setembre de 2015. Hi haurà una segona part d’aquest projecte el maig 2016, en la qual les persones que hagin participat a la primera part tindran preferència.

On? A Lignano Sabbiadoro, Udine (Itàlia). Els aeroports més propers són Venècia, Treviso i Trieste. Més info a: infopack-M4H

udine

Com? El primer projecte està dedicat a la qüestió del sedentarisme; s’organitzaran activitats a l’aire lliure (jocs a la platja, volley, futbol, sortides en vaixell…) durant les quals reflexionarem, al mateix temps que practicarem, sobre l’esport i l’estil de vida que considerem saludable. També s’organitzaran taules rodones per a la discussió i posada en comú d’experiències, hàbits, comportaments i idees sobre el sedentarisme i l’activitat física saludable.

El segon projecte, que tindrà lloc el mes de maig de 2016, ens centrarem en l’àmbit de la nutrició. Les activitats inclouran educació alimentària (tallers de cuina, jocs, estratègies de combinació d’aliments, identificació d’aliments de proximitat i de temporada, etc.). Es duran a terme també sessions de discussió entre les persones participants i persones expertes en problemàtiques de salut serioses relacionades amb l’alimentació, com ara malaltia coronària, obesitat, anorèxia o bulímia.

En ambdós projectes es posarà especial interès en les perspectives trencadores en activitat física i alimentació saludable, amb òptica intercultural, que ens permetran posar de manifest els aspectes d’exclusió social i discriminació lligats als hàbits de vida i a la seva percepció social.

Països participants: Bulgària, Espanya, Finlàndia, Itàlia i Polònia

Places disponibles: Adalet pot enviar 7 persones a aquest projecte

Finançament: Les despeses d’allotjament i manutenció estan cobertes, i transcorregudes unes setmanes des de la finalització del curs es retornaran les despeses de transport avançades per cada participant sempre i quan no se superi el límit establert (en aquest cas, 170€). Consulteu les condicions generals a la nostra pàgina d’informacions pràctiques per a projectes internacionals.

Consideracions específiques del projecte: els participants han de tenir entre 18 i 25 anys, excepte la/el líder de grup, que no té límit d’edat.

Més info: Si tens cap dubte o vols participar al projecte, contacta!

ajadalet@gmail.com
Call (Hangouts): +1 902 412 2850
Call (Skype): etvinyals
WhatsApp: +34 699 628 980