Recorda que cal ser soci/a d’Adalet per participar en un projecte: pots fer-te’n fent clic aquí. Al fer-se soci/a es paga una quota vitalícia i única de 25 euros. Recorda també que els costos de transport fins a 170 euros per persona en el cas d’aquest projecte, allotjament i manutenció estan coberts pel programa Erasmus+.

Què? Aquest projecte pretén proporcionar al jovent l’oportunitat de treballar i experimentar els beneficis d’un estil de vida saludable, a més de reflexionar sobre l’activitat física i l’alimentació saludables com a eines per a la promoció de la ciutadania activa, el diàleg intercultural, la inclusió social i la solidaritat. Es tracta del segon intercanvi que tindrà lloc dins el marc d’un projecte més ampli i homònim: la informació sobre el primer intercanvi, realitzat el mes de setembre de 2015, està disponible aquí. A més, en el tercer número de la Revista Adalet es varen publicar les impressions de dos dels participants de l’equip Adalet en aquell intercanvi, en Marc (líder de grup i secretari d’Adalet) i la Zuzana: podeu llegir-les aquí.

Podeu descarregar-vos l’infopack del projecte aquí: M4H_2nd_exchange

Àmbit temàtic: Esport, salut

Quan? Del 13 al 20 de maig de 2016

On? A Lignano Sabbiadoro, Udine (Itàlia). Els aeroports més propers són Venècia, Treviso i Trieste. Més info a l’infopack.

udine

Com? El primer intercanvi d’aquest projecte va estar dedicat a la qüestió del sedentarisme, essent el seu fil conductor la realització d’activitats a l’aire lliure (jocs a la platja, volley, futbol, sortides en vaixell…) durant les quals les persones participants varen reflexionar i gaudir dels beneficis l’esport i l’estil de vida que considerem saludable. També es va comptar amb taules rodones per a la discussió i posada en comú d’experiències, hàbits, comportaments i idees sobre el sedentarisme i l’activitat física saludable. La valoració d’aquell intercanvi va ser espectacularment satisfactòria, amb un acord unànime entre totes els persones que hi van prendre part (tant de la nostra associació com dels altres països participants) sobre la gran utilitat de l’experiència a tots els nivells.

En aquest segon intercanvi, que tindrà lloc el mes de maig de 2016, tot i mantenir el focus en els estils de vida saludables com un ens holístic incloent molt diverses àrees d’activitat humana, ens centrarem en l’àmbit de la nutrició. Les activitats inclouran educació alimentària (tallers de cuina, jocs, estratègies de combinació d’aliments, identificació d’aliments de proximitat i de temporada, etc.). Es duran a terme també sessions de discussió al voltant de problemàtiques de salut relacionades amb l’alimentació, com ara malaltia coronària, obesitat, anorèxia o bulímia. Es posarà especial interès en les perspectives trencadores en activitat física i alimentació saludable, amb òptica intercultural, que ens permetran posar de manifest els aspectes d’exclusió social i discriminació lligats als hàbits de vida i a la seva percepció social.

Països participants: Bulgària, Espanya, Finlàndia, Itàlia i Polònia

Places disponibles: Adalet pot enviar 7 persones a aquest projecte. Tindran preferència les sòcies i socis d’Adalet que van prendre part en l’anterior intercanvi, el mes de setembre de 2015.

Finançament: Les despeses d’allotjament i manutenció estan cobertes, i transcorregudes unes setmanes des de la finalització del curs es retornaran les despeses de transport avançades per cada participant sempre i quan no se superi el límit establert (en aquest cas, 170€). Consulteu les condicions generals a la nostra pàgina d’informacions pràctiques per a projectes internacionals, i l’infopack del projecte, que conté informació molt detallada sobre els diferents mitjans de transport.

Consideracions específiques del projecte: els participants han de tenir entre 18 i 25 anys, excepte la/el líder de grup, que no té límit d’edat.

Més info: Si tens cap dubte o vols participar al projecte, contacta!

ajadalet@gmail.com
+34 699 628 980 [Telèfon o WhatsApp]

Per motius d’economia del temps i respecte a les persones que fan les coses correctament, els missatges que demanin informacions contingudes a la nostra pàgina web no s’atendran. Tota la informació bàsica que necessites saber està present o bé enllaçada en aquesta pàgina.

Llegeix també les Frequently Asked Questions (FAQs) sobre projectes internacionals aquí.