Sabies que els grans empresaris que porten per nom John són més que totes les grans empresàries juntes? És clar que el gènere és un factor determinant que no es pot deixar de banda quan parlem d’emprenedoria, ni tampoc de les formes més actuals, com és l’emprenedoria social o els models empresarials innovadors.

Si tens ganes d’aprendre sobre emprenedoria social, innovació social i models alternatius de gestió de negoci per a dones joves, et recomanem aquesta study visit, de 5 dies de durada, que es durà a terme al sud-est de Turquia del 12 al 16 d’octubre de 2015. S’ha organitzat amb la cooperació de Finlàndia i Suècia, que -com tothom sap- són referents mundials en feminismes, gaudint d’un dels nivells més elevats d’equitat de gènere i, per tant, de qualitat de vida.

Font: http://www.unfoundation.org/blog/female-entrepreneurs

Font: http://www.unfoundation.org/blog/female-entrepreneurs

L’study visit és un format de projecte no massa habitual al programa Erasmus+, i posa l’accent a la descoberta vivencial d’una realitat determinada mitjançant la interacció d’un grup proactiu de participants amb autoritats expertes i entitats sociopolítiques de la zona. Suposa, per tant, una interessant combinació entre coneixement teòric de qualitat i experiències pràctiques, emmarcades en un context concret, que fa el projecte especialment apropiat per a aquelles persones que busquen adquirir competències a un nivell superior.

Mitjançant visites interactives enfocades a ens locals amb un paper rellevant en el desenvolupament social i econòmic, es proporcionarà a les persones participants un espai per a la discussió reflexiva i fonamentada de qüestions d’apoderament, innovació social i emprenedoria en una perspectiva de gènere (i, particularment, de forma interseccional amb el factor edat).

Els objectius d’aquest projecte (extrets de la pàgina Salto.Youth.net) són els següents:

– To empower the participants through useful and practical knowledge and skills to support young people to initiate and carry out their own projects
– To inspire the participants to innovative idea creation by visiting organisations working with non-conventional methods of empowerment of young entrepreneurs.
– To enhance cooperation and exchange of good practices and information among participants.
– To inform young people about national and European resources (methods, funding) useful for sustainable local development.
– To introduce the participants to social entrepreneurship business models for sustainable local development.
– To promote a discussion about implementation of different innovative business models in other countries and environments.

Font: http://www.venturesden.com/women-entrepreneurship-against-all-odds/

Font: http://www.venturesden.com/women-entrepreneurship-against-all-odds/

Pots llegir-ne més i apuntar-te al procés de selecció en aquest enllaç. Recorda també que, si ets soci/a d’Adalet, ens posem a la teva disposició per ajudar-te a presentar la teva sol·licitud per a aquest o d’altres projectes que siguin del teu interès, així com per resoldre els teus dubtes sobre el programa Erasmus+.

Més info: Si vols participar al projecte has de sol.licitar-ho directament a SaltoYouth.net (en aquest enllaç). Es poden presentar sol.licituds a nivell individual o en tant que soci/a d’Adalet, amb la qual cosa les probabilitats de resultar seleccionat/da seran majors. Totes les sol.licituds on es faci constar la condició de soci/a d’Adalet de la persona sol.licitant seran degudament comprovades. Si ets soci/a i necessites informació o ajuda de l’Associació Juvenil Adalet, pots contactar amb nosaltres a:

ajadalet@gmail.com
+34 699 628 980 [Telèfon o WhatsApp]